Laktató fogás a hagyományos lebbencsleves

0
hagyományos lebbencsleves

Amikor ebédet vagy vacsorát készítünk, akkor több cél lebeghet a szemünk előtt. Ezek közül az egyik ilyen, hogy ne csak ízletes, hanem lehetőleg laktató is legyen az adott fogás. A hagyományos lebbencsleves garantáltan megfelel ezeknek a feltéteknek. A jól ismert levesféleség biztosan nem fog majd csalódást okozni, és ami további jó hír, hogy azt bárki elkészítheti. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, valamint nem kell profi szakácsnak lennünk ahhoz, hogy összeállítsuk. Rövid időre és némi kézügyességre lesz mindösszesen szükség, hogy ne vágjuk el a kezünket miközben szeleteljük a belevalókat.

Hogyan készül a hagyományos lebbencsleves?

Amennyiben célunk a hagyományos lebbencsleves elkészítése, akkor irány a bolt, vagy jobb esetben csak a kamara és a kert, majd pedig gyűjtsük össze a friss hozzávalókat. Ezek közül nem hiányozhat a lebbencstészta, krumpli, füstölt szalonna, vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, friss vagy szárított petrezselyem. Természetesen ezek csak az alapját képezik a hagyományos lebbencsleves receptjének. Ha kicsit csípősen kedveljük, akkor a chilit sem kell kispórolnunk belőle, valamint ízesíthetjük további fűszerekkel. Az összetevők mennyiségről van egy részletes útmutató a receptneked.hu weboldalon, de ezt kezelhetjük csak kiinduló alapként, mintsem kőbevésett szabály formájában. A hagyományos lebbencsleves alig egy óra alatt elkészül, de innentől kezdve még kell várnunk egy kis időt, amíg kihűl és tálalhatóvá válik. Méltán kedvelt fogás, ami után csak ritkán van szükség másodikra, főleg, ha egy nagyobb tányérral teszünk ki magunknak.

Vélemény, hozzászólás?