A hőszivattyúk a fűtési-hűtési rendszerek új generációját képviselik. Hazánkban még most kezd elterjedni ez a készülék, de Nyugat-Európában már sok háztartásban alkalmazzák. Sok tévhit övezi, de alkalmazása igenis segíthet megtakarítanunk. Ha minden igényt kielégítő típust szeretnénk választani, érdemes monoblokkos hőszivattyúban gondolkodnunk.

Mi is az a monoblokkos hőszivattyú?

A hőszivattyúk működését talán már nem kell bemutatnunk. Mindenki találkozott vele, bár esetleg nem is tud róla. Hőszivattyú segítségével működik a hűtőszekrény és a légkondicionáló is. A működési elv lényege, hogy a rendszer a levegő melegét (vagy hidegét) szállítja egyik pontból a másikba. A klíma esetében bentről kifelé. A hőszivattyús rendszerek a külső közeg – amely a kinti levegő- melegét szállítják a lakás belsejébe. Ehhez értelemszerűen kell egy kültéri és egy beltéri egység. Ezt nevezik split rendszernek. A monoblokkos hőszivattyúban ez e két rész egy helyen található, rendszerint a kültéri egység helyén. A hőszivattyú által szállított hőt nemcsak fűtésre használhatjuk, de akár használati melegvizet is előállíthatunk vele. A hőszivattyú energiatakarékos fűtési megoldást jelent. A fűtés költségeinek jelentős része lefaragható egy gázkazánhoz képest. Emellett környezetbarát. Amennyiben napelemet is használunk a szükséges energia előállításához, teljes egészében klíma semlegessé tehető a rendszer.

Miért előnyös monoblokkos hőszivattyút választani?

A monoblokkos hőszivattyú kis helyet foglal. A kiépítésnél nem kell csöveket húznunk a házba. A blokkot fűtésszerelő is telepítheti, mivel egy egységből áll és közvetlenül a ház fűtési körére lehet kötni. Mivel az egész egység kültéren található, nem hanyagolható el a fagyás elleni védelem. A gyártók általában fűtőpatronnal látják el a készülékeket, arra az esetre, ha áramkimaradás lenne. Ha mi is szeretnénk tenni az esetleges fagykárok ellen, érdemes fagyállóval feltölteni a rendszert. A monoblokkos hőszivattyú intelligens vezérléssel programozható. Akár egy tabletről vagy okostelefonról is tájékozódhatunk a rendszer működéséről és szükség esetén változtatásokat is tehetünk. Így biztosíthatjuk a maximális teljesítmény a lehető legalacsonyabb rezsiköltséggel.

Fűtés korszerűsítéséhez keressen Minket! Szakembereink helyszíni felméréssel segítik Önt a helyes döntés meghozatalában! Várjuk hívását!

 

Vélemény, hozzászólás?