Árnyékolás modern eszköze a zebra roló

0
Árnyékolás

Árnyékolás

A modern árnyékolás technikák között nagyon kedveltek a rolós függönyök. Az ablakonként szabályozható rolók jól alkalmazhatóak az egyéni igényekhez, ráadásul egyszerű megjelenésük miatt a modern lakásokban is igencsak találók.

A zebra roló vélhetően a zebra csíkozásáról kapta a nevét, hiszen a rolóanyag is sötét-világos részek váltakozásából tevődik össze, így segítségével tökéletesen szabályozható, hogy mennyi fény jusson be az otthonunkba. Ennek az árnyékolásnak a lényege, hogy a két anyag egymás mögött helyezkedik el, mind a két árnyékoló anyagon sávok váltakoznak, így akár úgy is beállítható, hogy az úgynevezett zebracsíkok pontosan egymás mögött helyezkedjenek el, de ami a különlegességét adja ennek az árnyékolásnak, hogy akár elcsúsztatva is állíthatjuk a zebra roló sávjait, ezzel kevesebb fényt engedve be.

A zebra roló kiváló választás olyan ablakok vagy ajtók esetében, ahol viszonylag kevés hely áll rendelkezésre, vagy esetleg zavaró lenne egy hagyományos függöny, például a konyhapult fölötti, vagy akár a fürdőszobai ablakok esetében. Ami a zebra roló mozgatását illeti, választhatunk a hagyományos és a modern kivitelezés között. A hagyományos megoldás a zsinórral vagy gyöngylánccal történő, manuális mozgatást jelenti, míg a modern esetében egy motor mozgatja egymáson a két anyagot. Mivel egy igen modern és esztétikus árnyékolás megoldásról beszélünk, a zebra roló egyaránt megállja a helyét az irodában és otthon is, a bő választéknak köszönhetően pedig egyéni stílusunkhoz alakíthatjuk az árnyékolást.

Vélemény, hozzászólás?