Mezobotox a fiatalos, természetes megjelenésért

0

A botox kezelés ránctalanító erejéről szinte már mindenki hallott, hogyan képes egyetlen beavatkozással éveket fiatalítani a bőrön. Az orvosesztétika fejlődésével azonban számos új technika alakult ki, amely a botox jótékony hatására alapoz. Kiváló példa erre a mezobotox, amely az arc természetes vonásainak megtartásával halványítja el a ráncokat.

Miért más, mint a hagyományos botox kezelés?

A mezobotox anyagában tekintve egy kevésbé koncentrált formája a szokványos botoxnak, körülbelül 5-10-szer hígabb ránctalanítóról van szó. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kis mértékben lenne hatásos beavatkozás, hanem az izmok helyett kifejezetten a megereszkedett és petyhüdt bőrt célozza.

Míg a tradicionális botox injekciók közvetlenül a mimikai izmokba kerülnek beadásra, addig a mezobotoxot a bőr felső rétegébe juttatják. Ezáltal az izmok ingerületátvitele nem blokkolódik, így az arc mimikája megmarad. Az arcbőr sokkal feszesebbé és karakteresebbé válik, miközben elkerüljük a túltöltés okozta mű hatást. Emellett kifejezetten jól kombinálható más orvosesztétikai kezelésekkel, hogy az eredmény látványosabbá és tartósabbá váljon.

 

A test mely területein alkalmazható a mezobotox?

A tévhitekkel ellentétben az arc területe mellett a test szinte bármely részén hatékony és eredményes ez a fajta botox kezelés. A homlokon megjelenő felületi ráncokon, a szem körüli szarkalábakon, a nazolabiális (száj-orr közötti) redőn egyaránt képes finomítani. Gyakran alkalmazzák a legörbülő szájzug megemelésére, és a megereszkedett nyak és dekoltázs felfrissítésére is. A test más területein is látványos változást eredményez, mint a laza bőrű kézfejek és térdek, vagy petyhüdt fenék esetén.

Mivel a mezobotox nem fényérzékenyítő eljárás, így gond nélkül egész évben elvégeztethető. A bőr alá injekciózott hatóanyag a feszesítő hatás mellett eredményesen javítja annak textúráját, illetve szabályozza a faggyúmirigyek váladéktermelését is. Kifejezetten hatékonyan kombinálható más fiatalító beavatkozásokkal, mint a hagyományos botox kezelés, vagy a hyaluronsavas ráncfeltöltés.

 

Meddig tart a hatása, milyen gyakran ismételhető?

Már az első alkalom után jelentős változások érhetők el, a mezobotox látványosan halványítja a ráncokat, így nincs szükség egy többalkalmas kúrára. Maga a botox kezelés körülbelül fél órát vesz igénybe érzéstelenítéssel együtt. Kizárólag szakszerű és gyakorlott orvos végezheti a botox beadását, szerencsére az Idealmed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai már sok éves rutinnal rendelkeznek ebben.

A mezobotoxot megelőzően nincs szükség előkezelésre, előnyös smink és dermokozmetikumtól mentes bőrrel érkezni a rendelőbe. A hatás fokozása érdekében azonban ajánlott egy savas hámlasztás, hogy az eredmény tartósabb lehessen. Kezelést követően azonban oda kell figyelni néhány dologra: napsütéses időszakban nem szabad megfeledkezni a fényvédő krémek használatáról, illetve 15 napig ajánlott kerülni a fokozott hőhatásokat, mint a szolárium és a szauna.

Vélemény, hozzászólás?