Ha beázik a tető, tenni kell ellen!

0
beázik a tető

Egy rendkívül kellemetlen dolog, amikor azt tapasztaljuk, hogy a mennyezetről csepeg a víz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy beázik a tető valamerre. Nincs mit tenni ilyenkor, muszáj felkutatni a pontos forrást és azt mihamarabb megszüntetni. Mivel a száraz időszakban ez gyakran lehetetlen, úgy jobb megvárni, amíg újból esni fog az eső és akkorra előkészíteni a fontos eszközöket, amik elsősegélyt adhatnak. A Sika® MultiSeal az az erős, öntapadó, alumínium fóliával kasírozott termék, ami ilyenkor a kőművesek ragtapaszaként szolgálhat. Ha beázik a tető, akkor annak több oka lehet. Néha egy cserép elmozdult, vagy megrepedt.

A nagyobb baj, amikor ez valamilyen ragasztás mentén történik, ahonnan csak úgy lehetne kivenni a fedőelemet, ha akár a teljes sor lecserélése megtörténik. Ilyenkor egyszerűbb megragasztani azt, amíg végleges megoldás történik. Amikor beázik a tető az sosem elhanyagolható tényező, mert elég egy nagyobb zápor és a padlást, majd pedig a lenti részt is eláraszthatja a nedvesség. Ez táptalajt biztosít a gombáknak, baktériumoknak, a fa részeket pedig korhaszthatja. Néha az illesztések mentén van baj.

A füstelvezető csatornák tövében a hőtágulás miatt is létrejöhet olyan rés, ami szabat utat enged a nedvességnek. A bitumenes szigetelőszalag erre kiváló megoldást kínál. Amikor beázik a tető, akkor tehát mielőbb lépni kell és ha erre megvan a tökéletes eszköz, akkor még csak szakemberre sincs feltétlen szükség, csak némi ügyességre. A hun.sika.com weboldalon részletes útmutató és kedvező áron megrendelhető termékek találhatók, amik segítséget kínálnak, ha beázik a tető.

Vélemény, hozzászólás?