A kender olaj fő összetevője a kannabidiol, más néven CBD. Ezt a vegyületet a kender virágzatából nyerik ki, és egyáltalán nem tartalmaz olyan anyagot, melynek pszichoaktív azaz bódító hatása lenne. A kannabinoidok kölcsönhatásba lépnek az emberi szervezetben található endokannabinoid rendszerrel, amely segít a test egyensúlyállapotának és stabilitásának fenntartásában.

Sajnos a mai világban nagyon sok ember alvászavaran szenved, amely ronthatja az életminőséget, felborítja a bioritmust, ezáltal akár komolyabb betegségeink is lehetnek. Alvászavara egy embernek nagyon sok mindentől lehet például: szorongás, stressz, krónikus fájdalom, gyógyszeres kezelés mellékhatása vagy akár környezeti tényezőktől (hangos zajok, nem megfelelő ágy).  A kender olaj segítséget nyújthat azoknak az embereknek is, akik alvászavarral küzdenek.

Nagyon sok tanulmány és kutatás is folyik jelenleg azzal kapcsolatosan, hogy a kender olaj hogyan segít ennek a problémának a leküzdésében, azonban egyértelmű magyarázat még nem született, így még további kutatások szükségesek. Egy korábbi vizsgálatnál több ember is rész vett, akiknek kb. 30 %-a alvászavarral küzdött és a kender olaj használatával 1 hónap elteltével a betegek háromnegyede jobb alvást tapasztalt.

A kender olaj még egyéb problémákra is jótékony hatással van, használata azonban függ a kezelendő betegségtől, illetve egyénként is eltérő lehet, a napi ajánlott bevitel 1-15 csepp közötti, érdemes kisebb adaggal kezdeni, és fokozatosan növelni, míg a kívánt hatást el nem érjük.

 

Vélemény, hozzászólás?