SEOzseni: Keresőoptimalizálás egyedül és annak buktatói

0
SEOzseni: Keresőoptimalizálás egyedül és annak buktatói

Sok vállalkozás tulajdonosa már megértette és átlátja, hogy mennyire fontos, sőt, hogy a legfontosabb, ha valódi eredményeket szeretnénk elérni a vállalkozásban, hogy ne csak megjelenjen a vállalkozásunk az interneten, de hogy a keresőoptimalizálás (angolul SEO) segítségével a Google-keresés lehető legelőkelőbb helyén szerepeljen. Az, hogy ezért mit kell tenni, némi keresés után megérthető, minél többször kell szerepelnie a fontos kulcsszavaknak magán a weblapon. Úgy gondolhatjuk, ez elég, így sokszor ezzel próbálkozunk a tartalomépítés közben. Nemcsak, hogy idegen lesz a sok hasonló kulcsszó zsúfolása a lapon, de ez a beépített büntető algoritmusok miatt akár veszélyes is lehet.

Milyen hibákat követünk el leggyakrabban a keresőoptimalizálás során, ha nem bízzuk azt szakemberekre, és kifejezetten erre kifejlesztett szoftverekre?

Elavult és nem működő módszer az, ha minél több helyen használjuk a weboldalunkon ugyanazokat a kifejezéseket, és ezzel nemcsak azt érjük el, hogy jellegtelen lesz a weblapunk, de a módszer kifejezetten káros is lehet, hiszen keresőoptimalizálás helyett akár le is tilthatnak minket. A linképítés, amit használunk, sem állhat abból, hogy minden létező és ismert linkkatalógusba beregisztráljuk magunkat, elérve, hogy a weblapunkra sok helyen hivatkozzanak. A Google mérnökök ugyanis észrevették, hogy sokan ezt a módszert alkalmazzák, ezért a spamelés visszaszorítására büntető algoritmusokat dolgoztak ki, helyesen. A helytelen, túlságos , szakszerűtlen keresőoptimalizálás tehát azt is magával hozhatja, hogy kitiltanak minket a keresőből. Két ilyen algoritmussal, a Google Pingvin és a Google Panda algoritmusokkal elérték azt, hogy a természetellenes linképítést és a gyenge minőségű tartalmakat ne legyen érdemes forszírozni. Ezek helyett olyan természetes, új algoritmusok kerültek a rendszerbe, ami megújította magát a keresőoptimalizálás folyamatát. Ez a modern, szemantikus SEO, melyben a mesterséges intelligencia van a segítségünkre, hiszen folyamatosan felismerve a fontos kulcsszavakat, segít minket a keresőoptimalizálásban.

SEOzseni – egy magyar szoftver, ami csökkenti a keresőoptimalizálással töltött időt

Ezen feladatok napi teljesítése hosszú órákat vesz igénybe. Ebben segít a SEOzseni online linképítés és SEO (keresőoptimalizálás), ami magyar fejlesztésű, online keresőoptimalizálási eszköz. Egyetlen kávészünet alatt elvégezhető számos feladat, amelyek több órát is elrabolhatnak életünkből.

A rangsorolás alapja a relevancia. Ez azt jelenti, hogy egy oldal szövege mennyire szorosan kapcsolódik a keresett kulcsszóhoz. A Google mindig is azt hangsúlyozta, hogy a tartalom a király. Ez így is van: ha a látogatók azt kapják a weboldalon, amire kerestek, szívesen töltik ott az idejüket. Ellenkező esetben a látogatók 90 százaléka 30 másodpercen belül kilép a weboldalról. Visszalép a találati oldalra és egy jobb weboldalon tölti az idejét. A legjobb felhasználói élményt nyújtó oldalakat keresi a Google.

Jó példa erre a tartalmi hibák javítása, a cikkek modernizálása. Ma már nem lehet hatékony a keresőoptimalizálás, ha a szemantikus kifejezések nem szerepelnek a weboldal szövegében. A kulcsszavak megtalálása egyszerű, de nagyon időigényes feladat. Ezzel szemben a szoftver egyetlen kattintással, néhány másodperc alatt végez az adatfeldolgozással.

Vélemény, hozzászólás?