Miért kell autószőnyeg az autóba?

0

Tulajdonképpen nem kell, de ha nincs, annak előbb, – vagy utóbb meglátjuk a kárát. Ha az autó eredeti autószőnyege elkopik, akkor a gépkocsi padlózatának felülete sokkal gyorsabban elhasználódik. A gyári padlóburkolat legtöbbször filcből vagy vékony gumiszerű anyagból készül, könnyen átnedvesedik, amikor vizes cipővel a volánhoz ülünk.

Egyszóval az autószőnyeg hiánya drága javításhoz vezetne és határozottan csökkentené az autó eladási értékét.  Egy elegáns autószőnyeg az autó esztétikai értékét is növeli.

Rendben vegyünk autószőnyeget, de milyet?

Textil, vagy gumi, méretpontos, vagy univerzális autószőnyeget válasszunk?

Az univerzális autószőnyegek sokkal olcsóbbak, és úgy tervezték, hogy az bármelyik autó padlójához megfeleljenek. Arra azonban készüljünk fel, hogy az univerzális autószőnyeg méreteiben nem fog teljes mértékbenpasszolni autónkhoz, ezért legyen a kezünk ügyében olló. Nem kell ezermesternek lennünk ahhoz, hogy ügyesen méretre szabjuk az autószőnyeget.

A méretpontos autószőnyeget meghatározott autómodellekre gyártják,egyedi illesztésű,ezért tökéletesen lefedik az autó padlóját.

Milyen érvek szólnak a gumi autószőnyeg mellett?

A gumiból készült autószőnyegek előnye, hogyhasználatuk bármily évszakban praktikus, főképp esős, sáros és havas időben.  Biztosak lehetünk abban, hogy az autó padlózatát nem éri kár.

A gumi autószőnyeg tisztán tartása nagyon egyszerű

Könnyedén kivehető az autóból ezért akár lerázva, akár egy slaggal gyorsan lemosható. Nincs szükség nehézkesen kivitelezhető porszívózásra vagy erős vegyszerek használatára.

Az egyik gyártó kifejlesztett egy speciális (öko) tisztítószert, amelynek használatával víz nélkül is tisztíthatóak az általuk gyártott gumi autószőnyegek, védőréteget képezve a gumira.Ez az öko tisztítószer víz bázisú (H2O), erős kémiai alapanyagokat nem tartalmaz, ezért természetbarát megoldás.

Sajnos a méretpontos autószőnyegek kialakításuk miatt gyakran meglehetősen drágák, érdemes alaposan átböngészni a webáruházunk kínálatát.

Vélemény, hozzászólás?