Vajon a finom ételek is tudnak függőséget okozni?

A függőségek több fajtája is lehet, azonban egy dologban szerintem mindannyian egyetérthetünk. Ez pedig nem más, mint az, hogy a függőség egy negatív dolog. Nagyon sokáig nem tudtam azt, hogy akár egy ártatlannak tűnő dolog is okozhat függőséget. Éppen ezért, amikor a finom ételek már a mindennapjaim részévé váltak és szenvedélyesen kerestem egyre több olyan alkalmat, amikor ehetek, akkor elkezdtem gondolkozni azon, hogy vajon a finom ételek függője vagyok-e. Vagy hogy egyáltalán ez lehetséges-e. Hiszen az evés elengedhetetlen az élethez. Azonban egy idő után már azon kaptam magam, hogy egész nap azon jár az eszem, hogy mikor jön a következő alkalom, hogy ehetek. És ekkor úgy döntöttem, hogy ezen változtatni kell és egy egészségesebb irányba terelni ezt az egész dolgot.

Habár ez nem egy olyan káros szenvedély, mint például az alkoholizmus, azonban ezeket az addiktív dolgokat nem is lehet összehasonlítani.

Egy dolog biztos: egyik függőség sincsen jó hatással az életünkre. Ezért, ha van rá mód, akkor meg kell szabadulnunk tőlük. Ez egy nagyon nehéz feladat, hiszen a függőség tárgya nagyon jó érzéssel tölt el minket, ezért erről lemondani nem egyszerű. Azonban nem is lehetetlen.

A mai világban pedig, amikor ennyi lehetőségünk van, ilyenkor a legjobb módját is meg tudjuk találni annak, hogy hogyan tudunk leszokni pl az alkoholról.

Az ilyen helyzetekben először mindig érdemes lehet definiálni azt, hogy mit is értünk az adott függőség alatt. Mint például az alkoholizmus fogalma a Felépülők oldalán nagyon jól le van írva. Ha úgy gondolod, hogy alkohol függő vagy, vagy van egy olyan sejtésed, hogy valamelyik közeli hozzátartozód ilyen problémákkal küzd, akkor mindenképp érdemes lehet megismerkedned az alkoholizmus fogalmával.

Ha ezt már tudod, akkor sokkal könnyebb lehet megtalálni a következő lépést. Hiszen csak akkor tudunk bármit is tenni, ha pontosan tudjuk, hogy mivel állunk szembe. Amennyiben valaki valóban alkoholista, és esetleg már egy előre haladottabb állapotban van, akkor érdemes lehet felkeresnie egy addiktológiai szakembert. A Felépülők csapata ebben nagy segítség lehet minden felépülni vágyó embernek.

Hiszen a Felépülők megalapítói saját maguk is átérezték már, hogy milyen nehéz felépülni az alkoholizmusból. Miután ez nekik sikerült, és hosszútávon is sikerült a józanságukat megtartani, akkor úgy döntöttek, hogy másoknak is szeretnének segíteni. Mivel át tudják érezni azt, hogy min megy keresztül egy alkoholista a leszokás során, ezért szerintem ennek a tapasztalatnak köszönhetően egy olyan sikeres programot tudtak létrehozni, ami nagy segítség tud lenni mindenki számára.

Ezt az is alátámasztja, hogy a Felépülők 28 napos bentlakásos programjának a felépülési aránya az 70-75%-os. Ez szerintem egy olyan nagyszerű szám, amit kevés addiktológiai program tud elérni.

Ha valaki már próbálta a hagyományos addiktológiai szolgáltatásokat, de nem járt vele sikerrel és a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be, akkor neki mindenképp meg kell ismerni a Felépülők csapatát!

Az ő programjuk ugyan nagy elköteleződést, tenni akarást, őszinteséget és nyitottságot igényel, azonban teljes mértékben megéri. Hiszen, ha valakiben ezek a tulajdonságok megvannak és hajlandó is tenni a változás érdekében, akkor a Felépülők csapata mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a siker ne maradhasson el.

Nagyon képzett és a szakmában elismert addiktológiai szakemberekkel együtt dolgozik a Felépülők, azért ha őket választod, akkor a legjobb szolgáltatásban lesz részed.

A 28 nap alatt lesznek szabályok és egy előre meghatározott keretrendszer, aminek a segítségével az azonnali vágykielégülést könnyebb lesz legyőzni. Általában ez szokott lenni az egyik legnagyobb probléma, ezért erre a problémára nagy hangsúlyt fektetnek.

A program keretén belül vannak egyéni és csoportos foglalkozások is. Az egyéni foglalkozásoknak köszönhetően mindenki a saját tempójában is tud fejlődni, illetve személyre szabott megoldásokat és tanácsokat is kaphat. A csoportokat pedig úgy alakítják ki, hogy hasonló motiváltsággal rendelkező egyének alkossák. Ennek köszönhetően egy olyan támogató közeg tud kialakulni, amivel a felépülés még gyorsabb tud lenni.

És még egy kis plusz, hogy a Felépülők csapata a hozzátartozóknak is tart konzultációt. Miért font ez? A környezetünk minden élethelyzetben fontos szerepet tölt be az életünkben. Ha valaki alkoholista és a felépülés útján van, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő segítséget és támogatást tudjon kapni a szeretteitől. Azonban, ha valakinek még nincs tapasztalata abban, hogy milyen nehézségekkel jár leszokni az alkoholról, akkor nem is tud megfelelő segítséget nyújtani.

Ezt a Felépülők csapata nagyon jól tudja, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a hozzátartozók segítésének és tanácsadásának is.

Ami még szintén egy plusz lehet a Felépülők 28 napos programjánál, hogy ingyenes utógondozást is vállalnak. Ennek köszönhetően, a program nem csak 28 napig tart. Hiszen, ha valaki igényli, akkor a program végeztével a bent elért eredmény hosszútávú fenntartása érdekében felkeresheti a Felépülők csapatát a későbbiekben is.

Ez a két dolog olyan pluszt tud adni az egész programnak, amire szerintem kevés helyen gondoltak eddig. Innen is látszik, hogy a Felépülők csapatának már van saját tapasztalata a témában. Hiszen ilyen apróságnak tűnő dolgokkal is foglalkoznak. Sok energiát tettek abba, hogy ez a program ilyen sikeres tudjon lenni, ezért ha ma valaki jelentkezik a 28 napos bentlakásos programjukra, akkor egy profin létrehozott rendszert fog kapni.

Hogyan tudsz részt venni a programban?

Első körben egy telefonbeszélgetést kell megejteni, ahol megbeszélitek a legfontosabb tudnivalókat, majd egyeztettek egy időpontot a személyes találkozóra. Itt történik egy állapotfelmérés is, ahol azt is megállapítják, hogy ajánlják-e a programjukat számodra. Ha úgy határoznak, hogy tudnának neked segíteni, akkor már csak rajtad múlik, hogy szeretnél-e a program részese lenni. Azonban úgy is dönthetnek, hogy számodra nem ezt a program lesz a megoldás. Ilyenkor sincs semmi gond, hiszen ajánlanak olyan szakembereket, akikről úgy gondolják, hogy majd meg fogják tudni azt a segítséget adni, aminek köszönhetően fel tudsz épülni.

Mint látható, a Felépülők csapatának nem az a célja, hogy minél több emberrel indítsanak el egy 28 napos programot. Inkább olyan alkoholistákat választanak, akikben látják a kellő kitartást, akaratot, nyitottságot és őszinteséget, ami ehhez a programhoz elengedhetetlen.

Látogass el a weboldalukra, ismerd meg jobban a program részleteit, ismerd meg a Felépülők csapatát, és döntsd el, hogy szeretnél-e ennek a nagyszerű addiktológiai programnak a részese lenni.

Ha unod már a sablonos megoldásokat és valami újat keresel, akkor itt a helyed! A Felépülők csapatánál nincsenek klisék, csak a valóság, empátia, szakértelem és elhivatottság. Mindez fűszerezve a saját tapasztalatokkal.

Amennyiben úgy érzed, hogy Neked erre van szükséged, akkor jelentkezz hozzájuk még ma!