Ezekért éri meg Brüsszelbe látogatni

Brüsszel

Az állandó rohanás és hajtás gyakran oda vezet, hogy az ember elfelejti, pontosan miért is dolgozik olyan sokat. Fontos megtanulni élvezni az életet, mert különben annak vége felé közeledve felvetődnek olyan kérdések, hogy a megfeszített munka biztosan megéri-e a bele fektetett energiát vagy sem? A kirándulások lehetőségét megragadva érdekes célpont lehet Brüsszel. Ezt a vidéket, ami Belgium és egyben Flandria fővárosa sok legenda övez.

Az évszázadok során lassan fejlődött és végül az egész Európai Unió székhelyévé vált. Számos olyan népszerű helyszín található meg Brüsszel területén, amiket érdemes felkeresni. Nincs tehát más teendő, mint ezekről egy alapos listát készíteni, majd kijelölheti az indulás időpontját.

Miért épen Brüsszel?

Magyarországról nézve Brüsszel nem egy elérhetetlen távolság, amit autóval, busszal, vonattal, de akár még repülővel is könnyen le lehet küzdeni. A nyugati kultúra mindig vonzotta a magyar emberek többségét. Érdemes legalább néhány napot eltölteni Brüsszel közelebbről való megismerésével. Olyan neves helyszínek találhatók itt meg, mint a város jelképének számító Atomium, ami még 1958-ban épült. Ha már kikapcsolódás, akkor a Grote Markt, a főtér sem maradhat ki legalább egy kellemes séta erejéig a sorból.

Egy megállót mindenképpen megér a Manneken Pis, azaz a pisilő kisfiú, ami szintén ikonikus és szerves részét képezi Brüsszel képének. A barátságos hangulat, a nagyfokú vendégszeretet egyértelműen éreztetni fogja hatását. A gasztronómiai élményeket sem kell mellőzni, mert vannak itt olyan ételek és italok, amik csak fokozni tudják a kirándulás értékét. Azonban mielőtt csomagolni kezdene, az utazásbiztosításról sem feledkezzen el.