Nem bírjátok már a hőséget? Döntsetek ti is a klíma mellett!

0

Air conditioning decoration interior of room

A nyár jött, látott és győzött! Az utóbbi években sajnos egyre inkább tapasztalhatjuk a saját bőrünkön a klímaváltozás hatásait, így elsősorban a rekkenő nyári hőséget, kevés csapadékot, illetve ennek kitolódását a tavaszi, őszi hónapokra. A nagyobb városokban a sokemeletes panelházak lakói még inkább megszenvedhetik a hőhullámokat és egy-egy ventilátor már korántsem elég a helyiségek lehűtéséhez. Persze ez a probléma a vidéki családi házak esetében szintúgy fennáll. Az egyetlen valóban hatékony megoldás a légkondicionáló készülékek beszerelése. A költséghatékony, modern klíma Debrecen városában is népszerű alternatíva.

Modernkori eszközök a modernkori problémákra

A klíma, a fűtőrendszerhez hasonlóan, fokozatosan a mindennapi életünk nélkülözhetetlen részévé válik az időjárás folyamatos melegedésével. Mindazonáltal rögtön érdemes megjegyezni, hogy a modern klímaberendezésekkel nem csupán lehűteni tudod lakásodat, de akár fűtésre is használhatod a téli hónapokban, így tulajdonképpen kettő az egyben rendszerről beszélünk. Ez rendkívül hasznos megoldás, hiszen nincs szükség kályhára, radiátorra, kazánra, egyszóval elfelejtheted a klasszikus energiahordozókat. A fűtésre használt klíma Debrecen és más nagyváros, vagy vidéki település esetében is egyre gyakrabban alkalmazott megoldás.

 

Kanyarodjunk azonban vissza a hűtés problémájára. A klímával szemben két fő indokot szoktak megnevezni a laikusok. Az egyik, hogy rendkívül költséges a kiépítés és a működtetés, a másik, hogy nagyon hangos az üzemelés.

 

Haladjunk visszafelé! A modern beltéri egységek ma már kifejezetten csendesek, éjszaka sem zavarják álmunkat, ráadásul az okosklímák a benti hőmérséklethez igazítják teljesítményüket. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csupán csendes, de meglehetősen költséghatékony eszközök is, hiszen mint láthattuk, képesek alacsonyabb teljesítményen is üzemelni, ráadásul ennek köszönhetően pontosan tudják tartani a kívánt hőmérsékletet, így nyugodtan pihenhetsz egész éjszaka. Ami a kültéri egységeket illeti, azok valóban hangosabbak, de itt sem kell hatalmas zajra gondolni. Jó minőségű, hangszigetelő segítségével könnyen kizárhatod a külső zajokat. Nem mellesleg az energiahatékonyság szempontjából sem elhanyagolandók a kiváló szigetelésű nyílászárók, hogy rátérjünk a második pontra.

 

Manapság a gyártók egyik legfőbb célja, hogy eszközeik minél energiatakarékosabbak és környezetkímélőbbek legyenek. Ehhez járul hozzá, hogy akár hűtésre, akár fűtésre használod a klímát, az összeköthető napelemekkel is, azaz hosszútávon rengeteg pénzt spórolhatsz meg. Az eszközök megvásárlásába, a rendszer kiépítésébe fektetett pénz kiváltképp gyorsan megtérül. Persze azt érdemes hozzátenni, hogy a megfelelő hőszigetelés is elengedhetetlen, bármilyen fűtő, vagy hűtőrendszerről is beszélünk.

 

Mindemellett meg kell említsünk még néhány dolgot, ami a klíma mellett szól. Először is az okosklímát bárhol, bármikor aktiválni tudod, így mire hazaérsz már kellemes, pihenésre alkalmas légkör vár otthon, télen és nyáron egyaránt.

 

A ventilátoroknak több hátránya is van: kis teljesítmény és hatékonyság, nagy energiafogyasztás, illetve a házi por, pollenek felverése. Az újgenerációs klímákban olyan szűrők kapnak helyet, amelyek képesek kiszűrni a port, polleneket, egyéb allergéneket, ráadásul az egyenletes teljesítménynek köszönhetően a házi port sem verik fel, így az allergiával küzdők számára is remek megoldást jelent ez az alternatíva.

Klíma Debrecen városában és környékén!

A World Klíma Debrecen városának egyik legmodernebb kiállítótermével és széles választékkal várja ügyfeleit! Ingyenes helyszíni felmérést és a legkiválóbb termékeket biztosítja a lehető legjobb árakon! Amennyiben te is megoldást keresel a tikkasztó hőség elviselésére, válaszd te is a World Klíma Debrecen szolgáltatásait!

 

Vélemény, hozzászólás?