Ötletek festéshez, varázsold újjá otthonod egyszerűen

0

Napjainkban szerencsére számtalan ötletes módja akad a felújításnak. Kezdhetjük például a falak átfestésével, ha van a közelünkben egy barkácsbolt vagy ismerünk egy jó festék webáruház címet.  Az ilyen jellegű átalakításokban azt szeretjük a legjobban, hogy már egy kis idő-, pénz-, és energiabefektetéssel is szemmel látható eredményeket érhetünk el.

Kapjanak új köntöst a beltéri falak!

Sokan döntenek úgy, hogy hozzányúlnak a beltéri falakhoz, legyen az egy színfrissítés vagy egy merőben új árnyalat, de már egy egyszerű tisztasági festés is sokat segíthet. A fehér szín nyitottá és nyugodttá teheti a teret, természetes fényvisszaverő képessége miatt pedig kis helyiségekbe is bevált szín. Felvillanyozhatjuk más árnyalatokkal vagy díszítést is belevihetünk. Akik pedig egy kicsit színesebb vizekre eveznének, azoknak ott van a szivárvány összes árnyalata ötleteik kibontakozására. Jó hír, hogy a Színvilág festék webáruház esetében például teljesen egyedi színárnyalat keverésére is lehetőség nyílik, így elképzeléseinknek tényleg csak a képzelet szabhat majd határt.

Ha különösebb szakértelem nélkül is tökéletes végeredményre vágyunk, akkor az előre kevert, kész festékek között érdemes szemezgetni. A diszperziós festéknek kiváló a színtartóképessége, még hosszú idő elteltével sem kopik meg, és akár egy rétegben felkenve is megkapó végeredményt nyújt. Jó állapotban lévő falak esetén általában elég, ha átgurulunk rajtuk egy új réteggel, régi falaknál viszont fizikai előkészületek is kellenek. Attól függően, hogy mennyire viseletes a felület, az egyenetlenségek kijavítására, csiszolásra, akár glettelésre is szükség lehet. A Színvilág festék webáruház kínálatával például az a jó, hogy mindent be tudunk szerezni egy helyről, beleértve a minőségi falfestékeket, és egyéb anyagokat, eszközöket is.

Új homlokzat szín, új külső!

A lakótér kicsinosítása után érdemes szemügyre vennünk a ház külső falait is. Mikor volt utoljára lefestve a homlokzat? Pár éve, több évtizede, netalán még soha? A ház homlokzata mindig fókuszban lesz, hiszen már az utcáról szemlélve is látni lehet. Egy lefestetlenül hagyott ház pedig befejezetlen hatást kelthet. A megjelenést tekintve itt is szabad kezet kapunk, mivel manapság rengeteg gyönyörű színárnyalat közül tudunk választani. A Színvilág festék webáruház kínálata például a jól bevált, klasszikus színek mellett, gyönyörű árnyalatok garmadát rejti, így új távlatokat nyit meg nekünk a színekkel való játékra. A kültéri falak lefestése tehát egy nüansznyi feladatnak tűnhet egy komplett felújításhoz képest, mégis mélyreható változást tudunk vele elérni.

Abban az esetben is érdemes megfontolnunk a festést, ha a régi réteg kopott, foltos. Utóbbi egyébként az ingatlan állagának megóvása végett is döntő lépés. A viharos időjárási körülmények felboríthatják a ház mikroklímáját, amennyiben repedések vannak a falon, vagy már bomlásnak indult az előző falfesték.  Lehet már kapni kifejezetten olyan kültéri festékeket, amik megfelelő szellőzést biztosítanak, és gátolják a penészesedést is. Mivel a kültéri falak esetében egy viszonylag nagy felületről van szó, érdemes olyan terméket keresnünk, ami nagyobb kiszerelésű. A Színvilág festék webáruház például nem csak gazdaságos kiszereléseket forgalmaz, de még a többletsúlyból adódó cipekedéstől sem kell tartani, hiszen az otthonunk kényelmébe szállítják a festékeket.

Vélemény, hozzászólás?